Jaja przepiórcze są bardzo cenione ze względu na doskonały smak oraz znacząco większy niż w przypadku innych jaj udział żółtka w całości jajka. Co ważne również skład jaja przepiórczego zazwyczaj nie powoduje dolegliwości u osób uczulonych na białko jaja kurzego. Polecane są one szczególnie dla osób w trakcie rekonwalescencji i stanach osłabienia. Poza tym mozna nimi karmić niemowlaki i wykorzystywać do wykonywania maseczek kosmetycznych.
Bogatszy jest również skład chemiczny jaja przepiórczego aniżeli jego kurzego odpowiednika. Zawierają one większą ilość ważnych aminokwasów egzogennych oraz mniej niepożądanych tłuszczów. Poza tym obfitują również w żelazo, miedź, kartoen i zestaw witamin z grupy B. Jaja przepiórcze posiadają również największa ilość przyswajalnego fosforu ze wszystkich innych produktów dostępnych na rynku. Do tego wszystkie wyróżniają się one doskonałym wyglądem, świetnym smakiem i łatwą podzielnością.
Jaja Przepiórcze z Chowu Klatkowego
Rozmiar | różny |
Waga | – |
Ilość | 18szt. |
Opakowanie | karton |